Un om cu adevărat spiritual înțelege că alți oameni sunt oglinda lui. Această descoperire profundă și uimitoare devine un colac de salvare pentru dezvoltarea ta. Când realizezi acest concept, observi: cu cât vezi mai multă iubire și frumusețe în jurul tău, cu atât reflectezi mai multă iubire și frumos din tine.
Când înțelegi și accepți cu adevărat că totul în jurul tău este aliniat exact așa cum “ar trebui”, îmbrățișezi pacea. Încercați să vă imaginați cum ar fi lumea noastră dacă am putea vedea cu toții Esența Divină și perfecțiunea în fiecare persoană.
Chiar și cea mai mică critică, cea mai mică condamnare a altei persoane este o reflectare a ceea ce condamni și nu accepți. A critica sau a judeca pe cineva este ca și cum ai spune: „Eu sunt Dumnezeu, iar altul nu este. “
Un om cu adevărat spiritual își vede propria perfecțiune, Esența sa Divină la fel de clar ca perfecțiunea celorlalți. Toți suntem manifestări ale lui Dumnezeu, dar trebuie să învățăm să-L exprimăm ca unul singur.
Simfonia a noua a lui Beethoven este o capodoperă a geniului creativ, o expresie a esenței divine a compozitorului. Rezonează cu Esența Divină din fiecare dintre noi, ridicându-ne vibrațiile la un nivel de fericire. Sunt sigura ca ai trait acel moment divin cand esti “una cu muzica” – cand muzica ti-a atins sufletul.
Dacă simfonia este interpretată de un amator, se dovedește a fi exprimată în funcție de abilitățile sale limitate. Dar indiferent de nivelul său de îndemânare, simfonia însăși rămâne inspirată. Pe măsură ce muzicianul învață să o exprime mai pe deplin, se apropie din ce în ce mai mult de perfecțiune.
Este nevoie de practică, perseverență, un sentiment de scop și pasiune. Dar deschiderea sa către mesajul pe care îl poartă muzica joacă un rol decisiv. Suntem pe această planetă pentru a învăța să exprimăm Perfecțiunea Divină, iar fiecare dintre noi o face în ritmul său – în stilul său – în propriul său ritm.
La nașterea sufletelor noastre, fiecăruia dintre noi i s-a dăruit câte un mozaic – la fel pentru toți. Dar cum fiecare dintre noi este unic, fiecare colecționează această imagine în felul său. Unele sunt mai rapide, altele mai lente. Unele pornesc de la margine, altele culeg bucăți de mozaic după culoare. Majoritatea dintre noi aranjăm fragmente la întâmplare, încercând să ghicească ce este descris în imagine. In cele din urma, pentru a parcurge tot drumul dezvoltarii, trebuie sa-l colectam in totalitate.
Îți pierzi timpul și energia criticând și judecând pe alții pentru modul în care își construiesc imaginea puzzle-ului. Cum poți determina “dreptatea” acțiunilor altei persoane? Dacă am putea învăța unii de la alții, ne-ar fi mult mai ușor să ne adunăm pozele.
Analogia cu oglinda te va ajuta sa intelegi ca reactia ta la ceea ce vezi la o alta persoana este determinata de antipatia ta fata de tine. Rezonează cu tine pentru că te identifici cu ea – fie că este vorba de o trăsătură comportamentală sau de caracter. Subconștientul îți trimite un semnal: dacă ceva te enervează la o altă persoană, ar trebui să-l găsești în tine și să rezolvi.
Odată ce ai decis că această trăsătură este inacceptabilă pentru tine, și de atunci nu ai lăsat acea parte din tine să iasă la iveală. Nu mai recunoști cine ești. Învață să te respecți pe tine însuți și vei putea să-i respecți pe ceilalți. În alții, ca într-o oglindă, vei vedea frumusețea care îți va reflecta propria frumusețe interioară. Învață să-ți exprimi propria frumusețe.
Așa că în loc să judeci și să reacționezi la comportamentul altora, recunoaște faptul că ai această trăsătură de caracter. Întreabă-te: ce s-ar întâmpla dacă ai urma acest tip de comportament? Ce câștigi făcând diferit? Concentrează-te pe propriul tău mozaic – să-ți faci griji pentru pozele altora înseamnă să le neglijezi pe ale tale. Pune-le împreună! Cu cât se adună mai multe astfel de poze până la final, cu atât lumea noastră va ajunge mai aproape de perfecțiune!
Dacă cineva îți cere ajutorul, fă tot ce poți pentru a ajuta. Suntem aici să creștem împreună, dar înainte să-ți dai voie să intri, asigură-te că este deschisă. Dacă simți nevoia să ajuți pe cineva, cere-i mai întâi permisiunea.
Spune doar “Vreau să-ți spun ceva important, cred că te poate ajuta. Te superi dacă îmi împărtășesc gândurile cu tine? “sau “Pot să-mi exprim părerea?” Cred ca iti pot oferi ceva valoros care te poate ajuta in aceasta situatie”
Această persoană ar putea aprecia ajutorul tău cu pictura sa, dar dacă preferă să-l colecteze singur, trebuie să-i respecți decizia.