Ai grija de mine !

Am intrebat ieri in ultima ora de dirigentie,elevii clasei a VIII-a C de la Scoala Gimnaziala 16 ce cred ei ca inseamna inscriptia de pe luneta unor automobile “Baby on board”.

Copii au raspuns dintr-o suflare “Copil la bord”si “Ai grija de mine”.
Mesajele transmise sunt directionate desigur catre ceilalti soferi,care ar trebui sa sporeasca atentia la volan,pentru a evita implicarea intr-un accident rutier cu un autovehicul in care se afla un copil.

Dar asta inseamna ca nu ar trebui sa fim la fel de atenti si in lipsa acelui emoticon,cu un automobil in care se afla doar adulti?
Oriunde am merge, cu totii avem cate un copil la bord. Indiferent de varsta pe care o avem,sau ce statut social am atins,purtam in suflet un firav copil interior,iar acest copil are nevoie de ingrijire atententa si de protectie,iar noi trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a-l feri de rele.

Cu totii ar trebui sa purtam un astfel de emoticon pe masina. Ar fi o invitatie permanenta la grija si atentie pentru fiecare.
Imaginati-va ca in fiecare automobil,circula un copil in sufletul unui adult si ori de cate ori necesitatea unui copil mai sensibil o impune,vorbiti-i acelui copil cu rabdare si bunatate.
Oriunde ati merge,purtati in suflet copilul din voi. Oferiti-i puterea sa se manifeste.

Murim cu adevarat,cand moare copilul din noi.
E o lume minunata si inocenta in care traiesc copiii. In lipsa lor,planeta ar vesteji,ar fi pustie. In prezenta lor, sunt zambete si veselie.

Daca am lua cu totii, peste tot copilul din noi,atunci nu ar mai fi nici Covid si nici razboaie.

Fiti mereu copii.
La multi ani copil frumos care esti si acum citesti aceste ganduri.

Te iubesc, am grija de tine !