Rugă

De acum inainte ma voi ruga, dar strigatele mele de ajutor vor cere doar indrumare.

Nu ma voi ruga niciodata pentru lucrurile materiale ale acestei lumi.

Nu voi dori niciodata sa-mi fie livrate aur,iubire, sanatate, victorii marunte, faima, success sau fericire. Doar pentru indrumare ma voi ruga, sa-mi fie aratata calea de a dobandi aceste lucruri, iar rugaciunii mele I se va raspunde intotdeauna.

Indrumarea dupa care umblu poate o voi primi; sau poate ca indrumarea dupa care umblu nu o voi primi, dar oare nu sunt acestea amandoua un raspuns?

Ma voi ruga pentru indrumare si ma voi ruga ca un vanzator, in acest fel:

O, Creatorule al tuturor lucrurilor, ajuta-ma! Pentru ca in aceasta zi voi iesi in lume singur si gol: fara mainile Tale care sa ma calauzeasca , voi rataci departe de cararea care duce la success si fericire.

Nu cer aur sau vesminte si nici macar ocazii pe masura puterii mele; in schimb, calauzeste-ma astfel incat sa pot dobandi pe masura ocaziilor ce mi se ivesc.

Tu ai invatat leul si soimul cum sa vaneze si sa le fie bine cu ajutorul dintilor sau al ciocului. Invata-ma cum sa vanez cu cuvintele si sa-mi fie bine prin iubire, astfel incat sa pot fi un leu printre oameni si un soim printre cei din piata.

Ajuta-ma sa raman umil cand trec peste obstacole si peste esecuri; totusi, nu ascunde ochilor mei rasplata ce vine odata cu victoria.

Da-mi indatoriri in care altii au esuat; totusi, calauzeste-ma sa culeg samanata de succes din esecul lor. Fa sa ma infrunt cu temeri ce-mi vor calma spiritual; totusi, daruieste-ma cu curajul de a rade de lipsurile mele.

Da-mi zile indeajuns de multe ca sa-mi ating scopurile; ajuta-ma sa traiesc fiecare zi ca si cum ar fi ultima.

Calauzeste-ma in vorbele mele, pentru ca ele sa dea rod; totusi , inchide-mi gura sa nu clevetesc si sa nu vorbesc de rau.

Formeaza-mi obiceiul de a incerca si de a incerca iarasi; totusi, arata-mi calea prin care sa ma folosesc de legea probabilitatilor. Sprijina-ma , dandu-mi agerimea de a recunoaste ocaziile. Totusi, inzestreaza-ma cu rabdare, pentru ca ea imi va concentra fortele .

Scalda-ma in bune obiceiuri , iar pe cele rele arunca-le de la mine; totusi, daruieste-mi mila pentru slabiciunea celorlalti. Ingaduie-mi sa-mi dau seama ca toate lucrurile vor trece; totusi, ajuta-ma sa-mi numar binecuvantarile zilei de astazi.

Arata-mi fata urii astfel incat sa nu-mi fie straina, totusi, umple-mi cupa cu iubire, pentru ca strainii sa-mi devina prieteni.

Dar toate aceste lucruri da-mi-le doar dupa voia Ta. Sunt un strugure mic si singur ce-si strange vinul, totusi Tu m-ai facut diferit de toti ceilalti. Cu adevarat exista un loc pentru mine. Calauzeste-ma. Ajuta-ma . Arata-mi calea.

Lasa-ma sa devin ceea ce Tu ai planuit sa fiu cand samanta mea a fost plantata si aleasa de Tine pentru a incolti in voia lumii.

Ajuta acest umil vanzator,pe mine.

Calauzeste-ma, Doamne!