Țara mea și Fericirea Internă Brută

De curând, pe 20 Martie, Omenirea a sărbătorit o zi “magnifică”, “Ziua Mondială a Fericirii”.

Sună hilar sau ilar dar ni se dă o zi în calendar să fim “Fericiți”.

Restul de 364 zile n-avem decât să fim posomorâți, triști, morocănoși, dar în ziua aceea…fii Fericit!

Am văzut în aceste zile nenumărate mesaje pe internet care afișau statusul “Azi sunt fericit”

 

Eu m-am născut Fericit. Și sunt Fericit în fiecare zi pentru că așa aleg să fiu: Fericit. Starea aceasta mi-o alimentez din interior și nu din exterior de la ce zic alții, ce fac alții sau ce primesc de la viață sau de la oameni.

Am văzut și văd zilnic foarte mulți oameni “nefericiți”. Ei acceptă zilnic condiționările și programările sociale. Ei își pierd “Libertatea” pentru că prezentul lor este înrobit de “Dorințe”. Și când nu primesc de la viață ceea ce speră sunt nefericiți. Dar aceasta nu se numește fericire ci Satisfacție. Fericirea e ceva ce alegi, în interior, în timp ce sentimentul de a poseda un lucru se cheamă satisfacție.

Suntem “programați “ de mici să devenim sclavi ai Dorințelor să ne pierdem Libertatea alergând după idealuri care adeseori nu sunt ale noastre.

Ba mai mult, societatea, lumea, ne oferă zi de zi motive de …nefericire. Însă depinde numai de noi ce alegem.

 

 

În statul Bhutan există un minister special numit “Ministerul Fericirii”, care are un serviciu de analiză a nevoilor cetățenilor denumit “Fericirea Internă Brută” (FIB).

Ei au FIB, noi avem PIB.

Și acest minister analizează și autorizează orice fel de Legi, Proiecte chiar și pe cele de construcții, NUMAI DACĂ se constată prin indicatorii speciali că acesta CONTRIBUIE în mod semnificativ la Fericirea și prosperitatea tuturor cetatenilor !!!

 

 

 

Mă întreb cum ar arăta un astfel de indicator adaptat și la țara noastră?!

Am mai avea atunci Legi sau Ordonante date pe-ntuneric?

Am mai asista la revoluții, mineriade sau proteste în stradă?

Dacă am face totul spre binele, Fericirea și prosperitatea celorlalți, am mai asista OARE la Dizarmonie și stări de Nefericire ale cetățenilor?

Nutresc speranța că într-o zi…Produsul Intern Brut (PIB) al României să adopte ca indicator modelul Bhutanului –  (FIB) Fericirea Internă Brută.

Vom trăi atunci “Fericirea” zi de zi, fară a-i da o singură zi de sărbătoare în calendar.

 

 

Prietene drag care citești aceste rânduri, nu uita:

Și tu te-ai născut Fericit și ești Fericit zi de zi!

Insatisfacțiile tale sunt ancore de moment care te țin pe loc și te trag în jos pentru că ele izvorasc din Dorințele tale și din condiționările lumii. Detașează-te de Dorințe și vei trăi o viață plină de Abundențe în Pace și Împlinire personală deplină.