O Viata cu Sens..

„Oamenii cu teluri reusesc pentru ca ei stiu intotdeauna incotro merg.” – Earl Nightingale

..bineinteles ca sensul vietii este mult mai mult decat sa gonesti zi de zi dupa hrana ce-ti permite sa supravietuiesti pentru a „ajunge in siguranta la ziua mortii! ”

Eu cred cu toata taria ca fiinta umana este mult mai mult decat cea mai avansata forma de animal si de aceea scopul omului pe aceasta planeta este altul decat al animalului ! Cred ca omul a fost creat pentru un scop nobil, cred ca a fost creat… „dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu” pentru a continua lucrarea lui Dumnezeu, lucrare lasata neterminata de catre insusi Dumnezeu, tocmai datorita infinitelor posibilitati de dezvoltare.

Atunci, tu, cel care citeste, ai un scop suprem in viata care sa-ti ghideze ambitiile, viziunile si idealurile? AI UN SCOP UNIC, DOAR AL TAU?

Tu esti unic, te-ai nascut unic si esti „o idee unica a lui Dumnezeu” – asa cum foarte bine spunea Paul Hutsey, despre care veti putea citi in cartea lui Bob Proctor „Te-ai nascut bogat” – carte pe care o consider unul dintre cele mai practice ghiduri ale succesului.

Intreaba-te urmatoarele:
Ce ma face sa ma trezesc, sa ma ridic din pat si sa imi incep ziua – in fiecare zi ; zi dupa zi ?
Care este motivatia pentru care doresc sa-mi traiesc viata? Ce imi aduce fericire zi de zi? Daca raspunsul este cumva: „copii” (asa cum foarte multi dintre oameni raspund, ascunzandu-se in spatele copiilor pentru viata saraca pe care o duc…afirmand: „…sacrific totul pentru copii”) – atunci ce fel de model esti tu? Ce fel de model copiaza copiii tai? Ai dori,ca copiii tai sa devina exact asa cum esti tu? Consideri ca esti cel mai bun exemplu de urmat pentru ei? Ai dori ca ei sa duca aceeasi viata pe care o duci tu, sau exista ceva mai bun? Daca vrei ceva mai mult si mai bun pentru ei – atunci CE FACI concret pentru a le asigura un viitor mult mai bun?

Cum dezvolt eu viata si ce mostenire voi lasa copiilor mei, nepotilor mei si generatiilor viitoare de pe aceasta planeta?

Care este „steaua” ce-mi aprinde flacara bucuriei din inima mea?

Care este scopul final al acestei calatorii UNICE a mea? Cum voi stii ca l-am atins?

Asadar, eu cred cu tarie ca TELURILE si OBIECTIVELE CONCRETE sunt cu adevarat punctul de plecare in viata! Fara obiective, teluri si scop concret, vom pluti pe vastul ocean al vietii catre nicaieri si vom fi purtati de val doar in directia in care va sufla vantul.
Cred ca viata trebuie sa fie ghidata, inca de la inceput, de teluri si obiective concrete si trebuie sa o transformam intr-o calatorie in care sa ne bucuram zi de zi de fiecare situatie intalnita pe parcurs si de fiecare provocare si incercare de materializare a telului si obiectivelor noastre.
La final, vom primi si ne vom bucura de atingerea telului, cu atat mai mult cu cat ne-am bucurat de intreaga calatorie pana acolo.

Deci, unde va grabiti?! Opriti-va si bucurati-va, cautati in mod continuu sa capturati fiecare moment unic si special al acestei vieti – cu mintea, cu sufletul si corpul vostru.
Pentru a face in viata ceea ce va face fericiti si ceea ce iubiti – aveti nevoie de curaj si va fi nevoie sa „riscati”. Tineti minte ca v-ati nascut curajosi, deci riscul il aveti in sange.

.. “daca nu esti dispus sa risti, nu vei putea sa cresti, iar daca nu poti sa cresti nu vei putea sa dai maximum, iar daca nu vei putea da maximum – nu vei fi fericit si daca nu vei fi fericit – atunci ce altceva mai conteaza?!” – Les Brown

„Daca ati sti ca mai aveti de trait doar 24 de ore, ati mai face si in aceste ultime 24 de ore aceeasi activitate pe care o faceti in present? Va veti petrece timpul la fel sau ati schimba ceva?” – Mark Fisher

Leave a Reply